Perhiasan Dunia Adalah Istri Solehah

By | January 7, 2022

Perhiasan Dunia Adalah Istri Solehah. Ada 2(dua) hal yang perlu diperhatikan dari hadits ini; Isteri sholehah adalah rezeki allâh.kedua:

Perhiasan dunia adalah wanita salihah Pohon kehidupan
Perhiasan dunia adalah wanita salihah Pohon kehidupan from www.pinterest.com

Pastinya anda biasa dengar ungkapan ini. Tidak dinafikan bahawa setiap suami inginkan isteri solehah yang bukan sahaja menjadi kekasih di dunia malah ketua bidadari semasa di syurga nanti. الدُّنْيَا مَتَاعٌ وَخَيْرُ مَتَاعِ الدُّنْيَا الْمَرْأَةُ الصَّالِحَةُ.

Rasul Saw Bersabda (Baca Wanita Shalehah Idaman Pria Shaleh)

Anda akan kerepotan sendiri jika beristrikan wanita semacam ini. Andaikata sahabat2 telah berkahwin, tidak cukup syarat sebagai wanita / isteri solehah jika sahabat2 tidak menunaikan hak kepada allah. Mempunyai istri sholehah merupakan kebahagiaan yang tidak terungkapkan, dan istri yang sholehah adalah perhiasan yang terindah sebagaimana sabda nabi:

Dimanapun Anda Mencari Wanita Tersebut, Tidaklah Menjadi Suatu Masalah.

Berarti, istri istimewa cirinya adalah: 'hendaklah mereka mengulurkan jilbabnya ke seluruh tubuh mereka.' yang demikian itu supaya mereka lebih mudah untuk dikenal. Apakah benar bahwa wanita sholehah perhiasan dunia yang terbaik.

Tidak Dinafikan Bahawa Setiap Suami Inginkan Isteri Solehah Yang Bukan Sahaja Menjadi Kekasih Di Dunia Malah Ketua Bidadari Semasa Di Syurga Nanti.

Dunia adalah perhiasan dan sebaik perhiasan dunia adalah wanita shalihah. الدُّنْيَا مَتَاعٌ وَخَيْرُ مَتَاعِ الدُّنْيَا الْمَرْأَةُ الصَّالِحَةُ. Wanita yang sholehah sebaik baiknya perhiasan dunia.

Sesungguhnya Dunia Itu Adalah Perhiasan Dan Sebaik Baik Perhiasan Dunia Adalah Wanita Shalihah Hr.

“addunya kulluhaa mata’, wa khoyru mata’uddunya al mar’atushshalehah”, yang artinya: Dan apabila dah bersuami, maka bertambahlah hak dan tanggungjawab anda iaitu hak kepada allah dan hak kepada suami. Seseorang mukmin tidak memperolehi kemanfaatan setelah bertaqwa kepada.

Mempunyai Istri Sholehah Merupakan Kebahagiaan Yang Tidak Terungkapkan, Dan Istri Yang Sholehah Adalah Perhiasan Yang Terindah Sebagaimana Sabda Nabi:

Insyaallah, kalian juga adalah wanita solehah perhiasan dunia. ”seluruh dunia ini adalah perhiasan dan perhiasan terbaik di dunia ini adalah wanita yang sholehah.” (hr. Diantara hdist hadist tentang wanita sholehah 1.

Leave a Reply

Your email address will not be published.