Perhiasan Tahun Baru Cina

By | October 17, 2021

Perhiasan Tahun Baru Cina. Tahun baru cina merupakan perayaan penting bagi masyarakat cina di seluruh dunia. Kalau tahun kambing mesti ikut.

Perhiasan, angka, adat, makanan Tahun Baru Cina bawa makna
Perhiasan, angka, adat, makanan Tahun Baru Cina bawa makna from www.freemalaysiatoday.com

Limau menjadi simbol kepada tradisi masyarakat cina seluruh dunia. Klik pada gambar thumbail untuk mengunduh gambar ukuran penuh. Klik pada gambar thumbail untuk mengunduh gambar ukuran penuh.

Menurut Yew Fai, Limau Yang Dipanggil ‘Kam’ Dalam Bahasa Mandarin Bermaksud Emas Dan Menjadi Simbolik Pada Kekayaan Dan Keuntungan.

Semasa perayaan tahun baru cina pada hari pertama bagi perayaan tahun baru cina, semua masyarakat akan memakai pakaian baru yang berwarna merah dan mengunjungi saudara mara dengan membawa buah tangan seperti limau mandarin yang melambangkan nasib yang baik atau kebahagiaan untuk dihadiahkan kepada saudara mara sebagai suatu restu. Limau menjadi simbol kepada tradisi masyarakat cina seluruh dunia. Perhiasan tahun baru cina nombor muat turun percuma 500811276,format imej jpg,saiz imej 3.1 mb,masa pelepasan 01/02/2018,mengesyorkan maklumat /tag/

Haiwan Tahun Baru Cina :

Perayaan yang disambut setiap tahun ini merupakan simbolik kedatangan tahun baru mengikut kalendar lunar. Sesuai kalender tradisional cina, 2022 merupakan tahun macan air yang diprediksi menjadi tahun keberuntungan. Masyarakat tiong hua kebiasaannya menghias rumah mereka dengan pokok limau dan beberapa pokok tertentu seperti bunga plum, pokok kumkuat, dan bunga kekwa yang dikatakan membawa tuah,.

Masyarakat Cina Memang Simbolik Dengan Limau, Limau Mandarin Atau Tangerins.

Setiap haiwan ini memberi makna dan tuahnya yang tersendiri. Buah limau mandarin dan pokok limau yang renek (kumquat) menjadi perhiasan di kala musim perayaan tahun baru cina. Kado perhiasan berlian untuk orang terkasih di perayaan imlek 2022.

Tahun Baru Cina Melambangkan Permulaan, Titik Permulaan Dalam Nasib Dan Kehidupan.

Jarang sekali mereka dapat berkumpul bersama keluarga. Perayaan tahun baru cina diraikan bersama kerana malaysia negara milik semua. Menurutnya, ini kerana perkara tersebut tidak pernah menjadi satu kesalahan sebelum ini.

Bila Tiba Perayaan Tahun Baru Cina, Pandai Pula Tuntut Cuti.

Gambar baru diunggah setiap minggu. Tahun baru cina merupakan perayaan penting bagi masyarakat cina di seluruh dunia. Perayaan tahun baru cina diraikan bersama kerana malaysia negara milik semua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *